نگاهی به تاریخچه و میراث رسانه گیم اینفورمر
نگاهی به تاریخچه و میراث رسانه گیم اینفورمر
در هفتهای که گذشت طی اعلام رسمی رسانه گیم اینفورمر ، این نشریه پرسابقه پس از سی و سه سال فعالیت به کار خود پایان داد. رسانه Game Informer به عنوان یکی از قدیمیترین رسانههای فعال در حوزه ویدئوگیم شناخته میشد که به دلایل مختلفی به کار خود پایان داد. این موضوع سبب واکنشهای مختلفی شد و ناراحتی بسیاری از علاقهمندان به صنعت بازی را نیز برانگیخت. در این یادداشت قرار است مروری برپایانِ راه نشریه گیم اینفورمر داشته باشیم و برای یادآوری خاطرات نگاهی به بهترین کاورهای مجله گیم اینفورمر بیاندازیم. در ادامه همراه بازیپلی و نگاهی به تاریخچه و میراث رسانه گیم اینفورمر باشید.
تعطیلی گیم اینفورمر پس از 33 سال فعالیت
در طول سالیان گذشته مطبوعات بسیاری به دلایل اقتصادی و تغییر سلیقه مخاطبان به کار خود پایان دادهاند. این بار اما نوبت به یکی از قدیمی ترین رسانههای جهان بازی رسیده بود که پس از سی و سه سال فعالیت برای همیشه به راه خود پایان بدهد. رسانه گیم اینفورمر که عمده محبوبیتش به دلیل انتشار ماهنامه آن بود دیشب طی اعلامی رسمی به تمامی فعالیت خود در همه رسانهها پایان دادند و از مخاطبان خود به دلیل حمایت طی این سالیان تشکر کردند.
بسیاری از مخاطبان این رسانه، گیماستاپ را مقصر اصلی این جریان میدانند. مالک ابتدایی مجله گیم اینفورمر فروشگاه فانکولند بود که در سال 2000 میلادی، گیم اسپات مالکیت آن را به دست آورد و به همین طریق گیم اینفورمر پس از آن در تصاحب این شرکت بود. گیم اسپات در فروشگاههای حضوری خود اقدام به فروش مجلهها میکرد و بدین طریق این مسیر تا دوم آگوست 2024 ادامه پیدا کرد. این مسیر با انتشار 367 نسخه از این مجله همراه بود و این در حالی است که به نظر میرسد شماره 368 نیز مطالبش تا حدود 70 درصد به اتمام رسیده بوده و پس از اعلام اتمام فعالیت، کارکنان این رسانه از ادامه فعالیت محروم ماندهاند.
طی جلسهای که با حضور سردبیر و اعضای مجله گذاشته شده بوده، کارکنان گیم اینفومر حقوقشان را به علاوه پاداش دریافت کردهاند و تمامی آنها اخراج شدند. بخش تلخ ماجرا اینجاست که وبسایت گیم اینفورمر نیز به طور کامل از دسترس خارج شده و هزاران مقاله و مطلب دیگر قابل دسترسی نیستند. هنوز علت اینکه چرا دیگر امکان دسترسی به مطالب و نسخههای گذشته وجود ندارد مشخص نیست اما این طور به نظر میرسد که گیم اینفورمر با مشکلات مالی فراوانی دست و پنجه نرم میکرده و در طول این چند سال اخیر، سودآوری مالی چندانی نصیب گیم استاپ نمیشده است.
تفاوت نشریه گیم اینفورمر با دیگر رسانههای دنیای بازی
چیزی که گیم اینفورمر را از دیگر رسانههای بازی متمایز میکرد، نگرش خاص آنها در فعالیتهای اینترنتی و سوشیال مدیاها بود. برخلاف رسانههایی مانند گیماسپات و آیجیان که در این چند سال اخیر تبدیل به مولتیمدیا شدهاند و منحصرا به بازیهای ویدئویی نمیپردازند، گیم اینفورمر تمرکزی خاص به بازی بازیهای ویدیویی داشت و از ورود به هرگونه حاشیهای دور مانده بود. این مثال دقیقی از ژورنالیسم حقیقی است که به نظر میرسد رسانههایی که نگرشی به این شکل داشتهاند کم کم به پایان راه نزدیک میشوند و عاقبتی مانند گیم اینفورمر را تجربه خواهند کرد.
سابقه مجله گیم اینفورمر در صنعت بازی
گیم اینفورمر به دلیل سابقه فراوانش در ژورنالیسم بازیهای ویدئویی ارتباط نزدیکی با استودیوهای بازیسازی داشت و همیشه در هرنسخهای از مجله آن میشد درباره یکی از بازیهایی که در آینده نزدیک قرار بود منتشر شود پیشنمایشی اختصاصی یافت. به همین دلیل اگر بازی روی جلد مجله گیم اینفورمر قرار میگرفت، میشد انتظار پروندهای کامل و درجه یک را از آن شماره داشت. کاور مجله گیم اینفورمر را میتوان قابل قیاس با مجله تایمز دانست اما از ورژن ویدیوگیمگونهاش. در پایان هر سال میلادی نیز شمارهای انحصاری به معرفی بهترین بازیهای آن سال میپرداخت و گیم اینفورمر بازی سال خودش را معرفی میکرد.
تعطیلی این رسانه میتواند زنگ خطری بزرگ برای دیگر رسانههای صنعت بازیهای ویدئویی باشد. با توجه به تغییر سلیقه مخاطبان، شاید دیگر انتشار مجلات فیزیکی و دیجیتالی راهکار صحیح برای درآمدزایی نباشد. این را هم باید بدانید که نسخه الکترونیکی این مجله تنها پنج یورو قیمت داشت! این طور گفته شده که افرادی که اشتراک این مجله را خریداری کرده بودند، مابقی پول خود را دریافت میکنند و حق اشتراک آنها نیز به پایان میرسد.
به شخصه حسابی دلتنگ این رسانه و ماهنامه محبوبش خواهم شد. اشخاص زیادی همانند من، زمانی که اینترنت در دسترس نبود تمامی مجلات و روزنامهها را زیر و رو میکردند تا شاید مطلبی درباره بازیهای موردعلاقهشان یافت کنند. در ایران نیز بسیاری از این مجلات و رسانهها به دلایل مشکلات اقتصادی و مالی کارشان به تعطیلی کشیده شد تا گرانی کاغذ در جلوههای مختلف به روزنامهنگاری حرفهای افراد شاغل در این حوزه پایان دهد. زمان زیادی از حضور مجلههایی نظیر بازیرایانه، دنیای بازی و بازینما و.. میگذرد و دیگر نمیتوان در کیوسکهای روزنامه فروشی مجلهای با موضوع بازیهای ویدئویی پیدا کرد.
شاید نسل جدید اشتیاق ورق زدن یک مجله گیمینگ را هیچ وقت تجربه نکند اما افرادی که با این نوع از مطبوعات بزرگ شدهاند همیشه ورق زدن آرشیو آن مجلات، انواع و اقسام خاطراتی را به یادشان خواهد آورد که در هیچ مدیوم دیگری نمیتوان نظیرش را پیدا کرد.
در کمال ناباوری گیم اینفورمر نیز به این سرنوشت تلخ دچار شد و این مسیری است که شاید روزی گریبان بسیاری از رسانههای چاپی دیگر را نیز بگیرد. پس از گسترش اینترنت و رسانههای اینترنتی، مطبوعات مخاطبان و اعتبار خود را به شکلی چشمگیر از دست دادهاند و این مسیر راه چارهای انگار ندارد. مدرنیسم در هر شکل و حالتی جهان را وادار به دیجیتالی کردن میکند و
ژورنالیسم و روزنامهنگاری به نظر آینده خودش را باید تنها در آن جستجو کند.
به هر حال هر پدیدهای در عالم هستی سرآغاز و پایانی دارد و هنگام رسیدن به پایان یک پدیده، سوگواری کردن زمان را به عقب برنمیگرداند. به همین دلیل خوب است برای خداحافظی با این رسانه محبوب، نگاهی مجدد به برخی از شمارهها و کاورهای مجله گیم اینفورمر بیاندازیم و خاطرات خودمان را با آن تازه کنیم.
تاریخچه گیم اینفورمر
شماره اول و جایی که این افسانه شروع شد! سونیک اولین شخصیتی بود که روی جلد مجله نقش بست. این شماره در پاییز 1991 منتشر شد و در آن به بازیهایی که قرار بود در پاییز آن سال منتشر شوند پرداخته بود.
شماره سی و دوم مجله گیم اینفورمر به بازی اقتباسی از انیمشین «داستان اسباب بازی» اختصاص داشت که قرار بود برای سگاجنسیس منتشر شود. این بازی یک پلتفرمر دو بعدی بود که به دلیل اهمیت بالای این انیمیشن، گیم اینفورمر جلد خودش را به آن اختصاص داده بود.
شماره بعدی یعنی شماره سی و سوم به مشهورترین شخصیت بازیهای ویدئویی در تمام دورانها اختصاص داشت. چهره سه بعدی ماریو نشانهای از پیشرفت صنعت در زمینه جلوههای گرافیکی را به نمایش میگذاشت و همه را آماده حضور جهان سه بعدی بازیهای ویدئویی میکرد.
«تکن 3» و شخصیت یوشیمیتسو روی جلد شماره شصت و یکم نقش بسته بودند. از «تکن 3» همچنان به عنوان یکی از بهترین بازیهای مبارزهای تاریخ یاد میشود و این شماره به این بازی بزرگ اختصاص داشته است.
شاید مهمترین کنسول صنعت بازی تا بدین لحظه، کنسول پلیاستیشن 2 باشد که با فروش بینظیر خودش، جهان بازیهای ویدئویی را برای همیشه تغییر داد. شماره نود و یکم از این انقلاب بزرگ رونمایی کرده و با تیتر «پلیاستیشن 2 اینجاست» کنسول سونی را به نمایش گذاشته است. در این شماره بازی Tony Hawk’s Pro Skater 2 از این مجله نمره 10 را دریافت کرده است.
پس از آن پرفروشترین بازی پلی استیشن 2 روی جلد شماره صد و سی و چهارم گیم اینفورمر رفت. GTA: San Andreas ده صفحه از این مجله را به خود اختصاص داده بود و راکستار در مصاحبهای اعلام کرده بود در حال ساخت بزرگترین جهان ساخته شده در بازیهای ویدیویی است و قصد دارد سه شهر مختلف را در این بازی قرار دهد.
شماره 181 مجله گیم اینفورمر جایگاهی اختصاصی در طول حیات گیم اینفورمر دارد. شماره صد و هشتادیکم ماه می سال 2008 میلادی منتشر شد و در آن به شکل اختصاصی برای اولین بار به Gears of War 2 پرداخته شده بود. جلد مجله نیز با رنگ تمام قرمز و بدون هیچ تیتر اضافهای چاپ شد تا با ایجاد این تفاوت نگاهها را به خودش بیشتر جلب کند.
مهمترین بازی انحصاری سونی در آخرین سالهای کنسول نسل هفتمیاش یعنی The Last of Us روی کاور شماره دویست و بیست و هفت مجله Game Informer نقش بست تا جسورانهترین بازی تاریخ ناتیداگ نیز روی جلد این مجله رفته باشد. این زمانی بود که دو کاراکتر جوئل و الی هنوز به مخاطبان بازیهای ویدئویی معرفی نشده بودند.
نینتندو و بازیهایش شاید به دلیل اینکه بیشتر با مطبوعات ژاپنی در ارتباط بودند، کمتر با رسانهای مانند گیم اینفورمر رابطه داشتند اما شماره دویست و هشتاد و هفت با تصویری از زلدا و لینک از بازی The Legend of Zelda: Breath of The Wild همراه بود. بازی انحصاری نینتندو که انقلابی در بازیهای جهان باز ایجاد کرد و دوران بازیهای جهان باز را به قبل و بعد از خودش تقسیم کرد. لینک در حالی رو کاور این شماره قرار گرفت که در چند شماره قبلتر نیز در کاوری مشترک با کریتوس حاضر شده بود!
شماره سی صد مجله گیم اینفورمر با آرت استایلی متفاوت عرضه شد. نویسندگان مجله به مناسبت انتشار سی صدمین شماره، سی صد بازی برتر تاریخ را لیست کردند و در ویدئویی به مدت دو ساعت و نیم این شماره را جشن گرفتند و درباره ساختن این لیست صحبت کردند.
یازده شماره پس از انتشار سی صدمین مجله گیم اینفورمر، بازی The Outer World روی کاور مجله جا گرفت. در این شماره چندین مصاحبه اختصاصی با اعضای استودیو آبسدین وجود داشت که هرکسی را مشتاق فالوت فضایی این استودیو میکرد.
جولای سال 2021 میلادی بازی Guardians of Galaxy با آرت استایلی کاملا مشابه به فضای اثر، مهمان کاور شماره سی صد و هفتم شد. از کاور این شماره همواره به عنوان یکی از زیباترین کاورهای تاریخ این مجله یاد میشود.
سری بازیهای Resident Evil چندین بار در کاور اصلی مجله گیم اینفورمر نقش بستهاند اما لیان اس. کندی تنها پروتاگونیست این سری است که دوبار با یک بازی روی جلد مجله قرار گرفته است! سری اول با شماره صد و سی یکم و سری دوم در شماره سی صد و پنجاه و سوم. نسخه اصلی و ریمیک بازی Resident Evil 4 این فرصت را داشتهاند که مورد توجه نویسندگان این مجله قرار بگیرند.
امیدواریم از مطالعه مقاله “نگاهی به تاریخچه و میراث رسانه گیم اینفورمر” لذت برده باشید.